HLN 24-6-2014 June 24, 2014 – Posted in: Uncategorized

HLN 24-6-2014

BRUGGE/VLADSLO
ROBBE DE BACKER (26) KOOPT EN VERKOOPT INBOEDEL EN BROCANTE

Robbe De Backer combineert zijn brocantezaak met een café. Alles wat je in Café Brocante ziet, is te koop.

Brugge is deze zomer een gezellig pop-upcafeetje rijker. In het Genthof opent het Brocante Café, een zaak met inboedel van opkoper Robbe De Backer (26), neef van wereldvedette Wouter De Backer, alias Gotye.

BART HUYSENTRUYT

Wouter De Backer, alias Gotye, is de neef van Robbe.
Gotye kennen we natuurlijk van het nummer ‘Somebody that I used to know’. Het liedje uit 2011 stond maar liefst twaalf weken op één in onze Ultratop en haalde ook de nummer één in de Amerikaanse Billboard.

Wouter De Backer is geboren in Brugge, maar verhuisde op zijn tweede al naar Australië, van waaruit hij drie jaar geleden de wereld veroverde.

Zijn neef Robbe De Backer (26) heeft nog sporadisch contact met hem. “Zodra hij in ons land is, proberen we een concert van Wouter bij te wonen om zo toch nog even contact te hebben. We hebben meer e-mailverkeer met zijn vader, die nog twee keer per jaar overvliegt naar België. Wouter heeft zelf onlangs een nieuw huis gekocht aan een strand in Australië. Hij heeft het daar erg naar zijn zin.”

Inspecteur Bruynooghe
Misschien zien we Gotye deze zomer dan toch eens in Brugge, waar zijn neef een eigen café wil uitbaten. “Het is voor mij een stap in het onbekende, want ik heb helemaal geen horecaverleden. Ik ben mijn vader drie jaar geleden opgevolgd als opkoper van inboedel van mensen die verhuizen of overleden zijn. Onze tweedehands- en brocantewinkel bevindt zich in Vladslo, maar we hebben ook een grote loods met materiaal in Oedelem. Het leek me wel eens een idee om al die spulletjes te verzamelen in een cafeetje”, zegt Robbe De Backer. Zijn vader Erik De Backer heeft niet alleen een verkoopzaal in Diksmuide, maar verwierf ook bekendheid als inspecteur Bruynooghe in de VTM-serie Aspe. Hij regisseert tegenwoordig een nieuw toneelstuk in Keiem.

Alles te koop
Vanaf woensdag 2 juli neemt Robbe zijn intrek in het pand van boekencafé Inzicht Inzicht, dat een week geleden de deuren sloot. “Deze week zetten we het café vol met tweedehandsspullen: stoelen, tafels, kleine uitzet, een tandartsstoel uit 1910 en zelfs een bar. Alles wat je in het café ziet, zal te koop zijn. Wat verkocht is, wordt vervangen door iets anders.”

In totaal zal Robbe De Backer drie maanden zijn zaak openen in Brugge: telkens van woensdag tot en met zondag. Op donderdag, vrijdag en zondag zal Robbe zelf achter de tap staan. “Eigenlijk zit er wel een idee achter dit initiatief. Mijn vader had hier twintig jaar lang een verkoopzaal. Het zou leuk zijn om ooit terug te keren naar onze roots.”